fbpx

Revalidatietraining

Ondanks dat elke paardenbezitter probeert om zo goed mogelijk met zijn/haar paard om te gaan, kan het toch voorkomen dat het paard een blessure krijgt door foutieve training of door domme pech. Eenmaal geblesseerd gaat een paard meestal eerst proberen om het aangedane gebied te ontzien door te compenseren met andere delen van het lichaam. Hierdoor ontstaan weer nieuwe blessures welke soms eerder aan het licht komen dan de oorspronkelijke problemen. 

Na een periode van onderzoek, diagnose en behandeling volgt een periode van revalidatie. In de revalidatieperiode moeten een aantal zaken goed geregeld en vaak gecontroleerd worden om het paard een optimale kans te geven om zijn lichaam anders en beter te gaan gebruiken waardoor er geen nieuwe blessures meer ontstaan. Het paard moet regelmatig ‘los’ gemaakt worden door behandelaars, hoef/been balans moet regelmatig gecontroleerd en bijgesteld worden, er moet een goede trainer met het paard aan het werk om het dier een betere manier van lichaamsgebruik aan te leren en zo zijn er nog veel meer dingen die erg belangrijk zijn in deze periode. Vaak is het daarom fijn om het paard te laten begeleiden door een goede revalidatietrainer die met een gespecialiseerd team (dierenarts/hoefsmid/paardentandarts/ostheopaat/etc) werkt om het dier zo optimaal mogelijk te begeleiden. Op deze manier gaat de revalidatie periode vaak een stuk sneller.

Op Hoeve Romantico is er plek voor revalidatiepaarden. Na een uitgebreid intakegesprek met de eigenaar ga ik hier met het paard ‘aan het werk’. Er wordt een behandel en trainingsplan opgesteld en bekeken welke experts er nodig zijn om het paard te behandelen. De trainingen worden in eerste instantie vanaf de grond gedaan, zodra het paard weer in staat is om een ruiter te dragen wordt ook het rijden weer opgepakt. De training bestaat uit een aantal stappen welke met de eigenaar/ruiter worden doorgesproken. Daarnaast krijgt de eigenaar/ruiter les in de manier waarop het paard bij mij getraind wordt, zodat het paard eenmaal thuis op dezelfde manier doorgetraind kan worden. Dit voorkomt dat de blessure weer terugkomt.

Voor informatie kunt u mij bereiken op 0653130798 of hoeveromantico@gmail.com