fbpx

Pension

Informatie:
Bij Hoeve Romantico kunt u terecht voor een paardvriendelijke manier van huisvesten van uw paard/pony. Wij geloven in het feit dat een paard vooral paard moet kunnen zijn. Daarom staan de paarden bij ons in een grote paddock paradise 24/7 buiten in kuddeverband. Er is zijn meerdere voerplaatsen waar permanent mooi droog hooi beschikbaar is. En natuurlijk zijn er ook meerdere waterpunten. De paddocks zijn ruim en groot en onze track is heel breed, waardoor de paarden deze regelmatig gebruiken als galopbaan tijdens het spelen. Hierdoor hebben de paarden, naast de mogelijkheid voor veel rustige beweging, ook de mogelijkheid tot het echt gebruiken van hun lijf in een lange en/of snelle galop. Ook dit is iets wat paarden echt nodig hebben om gezond te blijven. Wij hebben zowel mogelijkheden voor pensionpaarden, als voor jonge paarden in opfok, als voor paarden die van hun pensioen mogen genieten. De kudde loopt van klein (shetlander) tot flinke maat paard. De  leeftijden binnen de kudde variëren dan ook van 1 jaar tot ruim 30 jaar. Deze variatie zorgt voor een mooie balans, waarin de kudde ook deels de opvoeding van de jonge paarden voor haar rekening neemt. De pensioenpaarden hebben zo een belangrijk aandeel in de kudde en de jonge paarden leren wat hiërarchie is en hoe ze zich als paard horen te gedragen. Dit zorgt er voor dat het evenwichtige paarden worden in de toekomst.

Accomodatie:
De paarden hebben de beschikking over zandpaddocks, weide, en een overdekt gedeelte om te kunnen schuilen tegen regen, wind of zon. Daarnaast hebben we een aantal stallen, waardoor we ook een paard tijdelijk binnen kunnen zetten indien dit nodig is.

Uiteraard is er een goed gedraineerde buitenbak, een longeercirkel en een spuitplaats aanwezig. Voor de tweebenigen die met de paarden meekomen is er een kleine gezellige zitruimte / kantine (rookvrij en verwarmd). Ook is er de mogelijkheid om te beschikken over een vaste, afsluitbare opbergkast. De paarden staan bij ons in principe in een grote kudde, maar in geval van blessure is het tijdelijk mogelijk om een paard in een kleine, individuele (weide)paddock te plaatsen.

Voerbeleid:
De basis van een gezond paard is goed en voldoende ruwvoer. Bij ons krijgen de paarden voldoende en goede kwaliteit hooi, verspreid over meerdere voerplekken, waardoor er altijd hooi beschikbaar is voor hen. Krachtvoer en andere zaken gaan uitsluitend in overleg met / opdracht van de eigenaar.

Overige:
We verwachten van de eigenaren dat zij regelmatig meehelpen in het schoonhouden van de paddocks en de track.

Trailers:
Er is beperkt mogelijkheid voor het stallen van trailers.

Lessen en andere activiteiten:
Op meerdere dagen in de week worden er (groeps)lessen gegeven in dressuur en springen. Voor eigenaren is het mogelijk om hieraan met korting mee te doen. Ook zullen er regelmatig clinics, workshops, buitenritten etc worden georganiseerd. Pensionklanten krijgen als eerste de mogelijkheid om hiervoor in te schrijven.

Voor de bosruiters:
De bossen van de Utrechtse Heuvelrug zijn slechts 20 minuten stappen van stal af, de route ernaar toe gaat over breed fietspad (gedeeltelijk met brede berm) langs de N226. Eenmaal in het bos heeft u de beschikking over vele kilometers ruiterpad in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. In deze bossen is een vergunning verplicht.

U kunt ook richting de bossen van Den Treek. De route hierheen voert langs een minder drukke weg, maar hier is geen fietspad en het kost iets meer tijd voor u in het bos bent. In de bossen van Den Treek is een andere vergunning verplicht dan op de Utrechtse Heuvelrug.

Prijzen per maand zijn afhankelijk van uw keuzes.
Heeft u interesse, bel ons dan om een afspraak te maken om Hoeve Romantico te komen bezoeken.
Wij zijn bereikbaar van 9.30 uur tot 19.30 uur op: 06 53 130 798.