fbpx

Pension

Informatie:
Bij Hoeve Romantico kunt u terecht voor een paardvriendelijk manier van stallen van uw paard. Wij geloven in het feit dat een paard vooral paard moet kunnen zijn. Daarom staan de paarden zoveel mogelijk buiten in wei of paddock, bij voorkeur in groepen en krijgen ruim voldoende ruwvoer. Naast ruimte voor ‘gewone’ pensionpaarden heeft Hoeve Romantico ook een aantal plaatsen voor oudere paarden die van hun pensioen mogen genieten. Juist voor hen is veel beweging een must.

Accomodatie:
Wij hebben de beschikking over ruime nieuwe stallen, een grote buitenbak, een longeercirkel, een spuitplaats, een poetsplaats, een gezellige zitruimte / kantine (rookvrij en verwarmd), weiland en paddocks. De paarden staan bij ons in principe in een grotere kudde, maar in geval van blessure is het tijdelijk mogelijk om een paard in een kleine, individuele paddock te plaatsen. Daarnaast heeft u bij elke stal de beschikking over een vaste, afsluitbare opbergkast.

Voerbeleid:
De basis van een gezond paard is goed en voldoende ruwvoer. Bij ons krijgen de paarden voldoende en goede kwaliteit hooi, verspreid over diverse voermomenten, waardoor er bijna altijd hooi beschikbaar is voor hen. Dagelijks wordt er indien nodig krachtvoer gevoerd, indien nodig kan dit ook aangevuld of vervangen worden door seniores priores.

Overige:
De paarden worden buiten gezet en binnen gehaald voor zover ze op stal staan. De stallen worden dagelijks gemest en indien nodig opgestrooid, waardoor het paard elke avond binnenkomt in een schone, droge stal. Indien uw paard medicijnen nodig heeft, kunnen wij zorgen dat deze gegeven worden. Heeft u speciale wensen, laat ons dan weten wat u zou willen. In overleg is er heel veel mogelijk.

Pony’s:
Ook is het mogelijk om kleine pony’s bij ons te stallen op basis van 24/7 wei/paddock met schuilstal.

Trailers:
Er is beperkt mogelijkheid voor het stallen van trailers.

Lessen en andere activiteiten:
Op meerdere dagen in de week worden er (groeps)lessen gegeven in dressuur en springen. Uiteraard is er ook mogelijkheid voor het volgen van privéles. Ook zullen er regelmatig clinics, workshops, buitenritten etc worden georganiseerd. Pensionklanten zullen als eerste de mogelijkheid krijgen om hiervoor in te schrijven.

Voor de bosruiters:
De bossen van de Utrechtse Heuvelrug zijn slechts 20 minuten stappen van stal af, de route ernaar toe gaat over breed fietspad (gedeeltelijk met brede berm) langs de N226. Eenmaal in het bos heeft u de beschikking over vele kilometers ruiterpad in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

U kunt ook richting de bossen van Den Treek. De route hierheen voert langs een minder drukke weg, maar hier is geen fietspad en het kost iets meer tijd voor u in het bos bent. In de bossen van Den Treek is een vergunning verplicht.

Prijzen per maand zijn afhankelijk van uw keuzes.
Heeft u interesse, bel ons dan om een afspraak te maken om Hoeve Romantico te komen bezoeken.
Wij zijn bereikbaar van 8.30 uur tot 20.30 uur op: 06 53 130 798.