fbpx

Onderlinge Wedstrijden

Regelmatig houden wij Onderlinge Wedstrijden. Deze zijn uitsluitend toegankelijk voor lesklanten van Hoeve Romantico. Hier kun je laten zien wat je allemaal al geleerd hebt, maar veel belangrijker is natuurlijk, dat het gewoon supergezellig is. Inschrijven kan via onderstaande link. Voor het te rijden proefje kun je kiezen tussen een proefje met alleen stap, een proefje met stap en draf, en een proefje met stap/draf en galop. Twijfel je, overleg dan met je instructrice. Ook mag je aangeven welk(e) pony/paard je graag wilt rijden. Er is een 1e en 2e keus. Op wie je uiteindelijk rijdt bepaald je instructeur, dit ivm veiligheid maar ook om overbelasting van de paarden te voorkomen.

Regels Onderlinge Wedstrijden Hoeve Romantico

 1. Iedereen die lest op Hoeve Romantico kan meedoen met onze Onderlinge Wedstrijden.
 2. Dressuur: We rijden HR proefjes (Hoeve Romantico proefjes).
 3. Dressuur: Je kunt starten met HR1A (zonder galop) of HR3A (met galop), dit in overleg met instructie.
 4. Dressuur: Voor de echte beginners/kleine kinderen is er een HR0A proefje met alleen stap en stuuroefeningen.
 5. Dressuur: Iedereen rijdt per wedstrijd 1 dressuur proefje.
 6. Dressuur: Bij elk onderdeel van je proefje krijg je punten. Het totaal aantal punten bepaald de plaatsing van de deelnemers. Voor de winnaar is er een prijsje, iedereen krijgt een aandenken. Het formulier van je proefje krijg je aan het einde van de dag mee naar huis. Hierop kun je zien welke onderdelen je nog meer moet oefenen, om nog beter te worden.
 7. Dressuur: Als je minimaal 180 punten hebt verdiend, krijg je 1 winstpunt. (De HR0A proef kent geen winstpuntensysteem, de kinderen mogen naar HR1A zodra ze dat kunnen).
 8. Dressuur: Met 5 winstpunten mag je volgende keer een moeilijker proefje starten.
 9. Springen: iedereen die springles volgt kan meedoen met de springwedstrijd. Springen kan op verschillende hoogtes.
 10. Springen: Als je foutloos rondkomt en voldoende punten hebt voor je rijtechniek, heb je een winstpunt. Je protocol krijg je mee naar huis, dan kun je zien waar je nog op moet oefenen.
 11. Springen: Bij 5 winstpunten mag je naar een hogere proef.
 12. Inschrijven kan via het inschrijfformulier hieronder. Deze linkt je daarna door naar de webshop waar je je deelname kunt betalen. Pas als deze inschrijving plus betaling binnen is, kom je op de startlijst.
 13. Paarden/ponys worden ingedeeld door instructie, dit ivm veiligheid en om te voorkomen dat sommige ponys/paarden te vaak op 1 dag moeten lopen. We proberen wel zoveel mogelijk aan de wensen van de deelnemers te voldoen.
 14. Paarden/ponys kunnen vanaf een uur voor begin van de wedstrijd klaar gemaakt worden (poetsen, vlechten, evt wassen).
 15. De prijsuitreiking is gepland op 30 minuten nadat de laatste ruiter gereden heeft.

Inschrijven