fbpx

Diploma Rijden

Wat houdt diploma rijden in?

Paardrijden is een complexe sport. Het gaat niet alleen om het rijden zelf, je hebt ook een verantwoordelijkheid naar het dier waar je mee werkt. Paardrijden is dan ook veel meer dan alleen dat uurtje in de week op dat paard zitten en rondjes rijden. Goed voor je paard zorgen is zeker zo belangrijk en natuurlijk ook gewoon heel leuk!

Dit moet je allemaal leren. Bij het diploma rijden hebben we alle dingen die je nodig hebt als je goed met je paard om wilt gaan, ondergebracht in kleine stukjes. Elk stukje kennis/kunde wordt beloond met een diploma. Heb je alle diploma’s dan mag je je zelf ervaren noemen in het verzorgen en rijden van je paard. De diploma’s hebben meerdere series. Elke serie heeft een vaste volgorde van diploma’s maar de series kunnen wel door elkaar lopen. Het is dus mogelijk om al een diploma te hebben uit de tweede of derde serie als je nog niet alle diploma’s van de eerste serie hebt.

De eerste serie is uiteraard de verzorging van je paard. Poetsen, vlechten, hoeven schoonmaken, wassen, wondverzorging, maar ook voeding, huisvesting en nog veel meer komt daar aan de orde.

De tweede serie heeft te maken met rijden, Basis stap, draf en galop, figuren rijden, springen en nog veel meer.

De derde serie heeft te maken met het trainen van je paard als je er niet op zit. Longeren en diverse soorten grondwerk komen hier onder meer aan bod.

De vierde serie over buitenrijden is voorlopig de laatste serie. Hier leer je alles over veilig naar buiten gaan met je paard.

Waar komt de kennis/kunde vandaan die ze nodig hebben voor de diploma’s?

Sommige dingen leren ze in de lessen en kunnen ze dan op speciale momenten (diplomadagen) laten zien. Sommige dingen leren ze niet in de les en kunnen ze leren via een speciale workshop voor dat diploma. Deze workshops zullen gegeven worden op dezelfde diplomadagen. Informatie hierover zal via diverse kanalen steeds gegeven worden.

Diploma dagen seizoen 2021/2022:

  • 28-12-2021 1400-1700 uur, poetsen, vlechten, zadelen 1 en zadelen 2
  • 06-01-2022 1400-1700 uur, poetsen, zadelen 1, longeren 1 en longeren 2
  • 28-02-2022 1000-1300 uur
  • 05-05-2022 1300-1600 uur

Diplomamiddag 28 december 2021:

Deze middag zijn er van 1400-1600 uur 4 verschillende workshops om uit te kiezen: Poetsen, Vlechten, Zadelen 1, of Zadelen 2. Deze workshops leiden op voor de bijbehorende diploma’s. Per persoon kan er 1 workshop gevolgd worden deze dag. De workshops kosten € 15 euro.

Aansluitend is er een examenuur van 1600-1700 uur. Hier kan er examen gedaan worden voor de volgende diploma’s: Poetsen, Vlechten, Zadelen 1 en Zadelen 2. Dit mag ook zonder deelname aan de workshops als u denkt de stof en uitvoering al voldoende te beheersen. Elk examen duurt maximaal 10 minuten, binnen deze tijd moet het gevraagde getoond worden. Er mag maximaal aan 3 examens deelgenomen worden. Deelname aan een examen kost € 7,50 per stuk. Bij slagen wordt het diploma na afloop uitgereikt.

Diplomamiddag 06 januari 2022:

Deze middag zijn er van 1400-1600 uur 4 verschillende workshops om uit te kiezen: Poetsen, Zadelen 1, Longeren 1 of Longeren 2. Deze workshops leiden op voor de bijbehorende diploma’s. Per persoon kan er 1 workshop gevolgd worden deze dag. De workshops kosten € 15 euro.

Aansluitend is er een examenuur van 1600-1700 uur. Hier kan er examen gedaan worden voor de volgende diploma’s: Poetsen, Zadelen 1, Longeren 1 en Longeren 2. Dit mag ook zonder deelname aan de workshops als u denkt de stof en uitvoering al voldoende te beheersen. Elk examen duurt maximaal 10 minuten, binnen deze tijd moet het gevraagde getoond worden. Er mag maximaal aan 3 examens deelgenomen worden. Deelname aan een examen kost € 7,50 per stuk. Bij slagen wordt het diploma na afloop uitgereikt.

Inschrijven Diploma Rijden