fbpx

Bootcamps

Basisinformatie trainingsweekenden:
De trainingsweekenden met als thema’s balans bij paard en ruiter, zijn een must voor elke paardeneigenaar! Maar ook als je leaser, bijrijder of manegeruiter bent, zou je deze kennis moeten hebben. Tenslotte heeft iedereen die op een paard rijdt een verantwoordelijkheid naar het paard toe. Als wij gebruik maken van de diensten van een paard, moeten we dat op een eerlijke manier doen. Op een manier die het paard begrijpt en met zijn lichaam aankan. Alleen dan is paardrijden leuk voor mens EN paard.

Om te weten wat we doen, is training van onszelf noodzakelijk. Als ruiter/trainer moeten wij de voorwaarden scheppen waaronder het paard zijn werk moet doen. Als we dit goed doen, kan het paard gaan doen wat wij van hem willen. Doen we dit niet goed, dan is het paard degene die de problemen krijgt, de pijn op het moment van rijden maar vooral ook de (pees)blessures op de lange termijn.

Ik wil dit leren!

Je moet dus leren om echt te gaan kijken naar je paard en wat hij laat zien aan de longe. Je moet leren om te voelen wat hij aangeeft als je rijdt. Je moet leren om te zien en te voelen of je paard goed in balans loopt. En je moet leren om je paard beter in balans te brengen. Welke hulpen geef je daarvoor aan de longe en welke onder het zadel? Hoe zie/voel je of je het goed doet?

Door het stellen van vragen maak ik je bewust van je keuzes, zodat je weet wat je doet en kunt kiezen om te veranderen. Makkelijk? Nee! Maar wel ontzettend de moeite waard. Ten eerste voor je paard, want door deze kennis ben je in staat om veel blessures te voorkomen. Ten tweede voor jezelf, want het is een enorme kick als je ziet dat je paard steeds beter ‘voor elkaar komt’, steeds beter op jou reageert en jullie band steeds hechter wordt. Je paard wordt steeds belastbaarder en je doelen komen dichterbij.

Omdat de trainingsweekenden echt intensief zijn noem ik ze ook wel ‘Bootcamps’. Het is echt een herstart van je manier van trainen en rijden van je paard.

Ik doe mee

Mijn bootcamps gaan over deze belangrijke maar ondergewaardeerde vaardigheden. In de bootcamps komen de volgende dingen aan de orde:
– Balans van het paard
– Balans van de ruiter
– Correcte houding/zit
– Goede en zachte hulpen

Wat ik jullie leer in deze weekenden, wordt uitgelegd aan de hand van heel veel voorbeelden die voor iedereen te begrijpen zijn. Alleen als de basisvoorwaarden in orde zijn, kan een paard ook echt gaan presteren en een happy athlete worden. Wil jij dit voor je paard? Schrijf je dan in!

Ja dit wil ik!

Deze bootcamps zijn dan ook toegankelijk voor elke ruiter, of je nu een eigen paard hebt, op de manege rijdt, of bijrijder/leaser of verzorger bent. Het gaat om de interesse in het onderwerp en jouw wil om hiervan te leren, niet om wat je al kunt.

Een eigen paard meenemen kan, maar een paard hier huren om mee te kunnen doen is ook mogelijk. In geval van huren heb ik je gewicht nodig ivm indeling van de paarden. Geef dit duidelijk aan bij je opgave. Ben je zwaarder dan 80 kg, overleg dan eerst even of we nog voldoende paarden beschikbaar hebben.

Locatie: deze bootcamps worden georganiseerd op mijn eigen stekje in Maarsbergen. Hier is wel overnachtingsmogelijkheid voor je paard, maar niet voor de ruiters. In de omgeving zijn vele b&b’s te vinden, als je zelf ook in de buurt wilt overnachten.

In 2023 organiseren we 2 basis Bootcamps en 1 Verdiepingsbootcamp. Meedoen aan het Verdiepingsbootcamp is alleen zinvol als je een basis Bootcamp gedaan hebt. .

3 daags Basis Bootcamp Thema: Balans bij paard en ruiter

Dit weekend wordt steevast omschreven als een echte ‘eye-opener’ en ‘Zwaar maar zó gaaf!’
Een bijzonder gaaf weekend waarin je gaat leren om de balans van een paard te beoordelen. Je gaat leren kijken aan de longe en leren voelen onder het zadel.

Balans bij je paard leren zien en voelen is de eerste stap in het blessurevrij trainen van je paard!

Maar ook jij als ruiter wordt aan het werk gezet om je eigen balans te verbeteren! Je houding/zit worden onder de loep genomen, alsook je hulpen naar het paard toe. We werken o.a. met speciale oefeningen aan de longe, waarmee ik je help om een betere houding aan te nemen. Hierdoor krijg je meer balans en je paard krijgt daardoor meer ruimte om beter te kunnen bewegen. Door naar elkaar te kijken, zien we ook wat de invloed van de ruiter op het paard is en hoe dit verandert als de houding van de ruiter verandert.

Klant: Een enorme eye-opener en gegarandeerd een begin van verandering van jezelf waar je paard je heel erg dankbaar voor zal zijn.

Dit weekend bestaat uit theorie, longeerles, zitles aan de longeerlijn en les onder het zadel. We werken in kleine groepjes waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Daarnaast leer je ook door te kijken naar elkaar en te oefenen met elkaar.

Vrijdag en zaterdag duren van 1000 – 1730 uur. Zondag duurt van 1000-1530 uur. Eventueel is samen eten op vrijdagavond en zaterdagavond mogelijk, dit zit niet bij de prijs inbegrepen.

Het Basis Bootcamp is er nog maar 2x dit jaar. Je kunt kiezen uit 4, 5 en 6 augustus 2023 of 13, 14 en 15 oktober 2023.

Kosten: € 550,- per deelnemer. Koffie/thee/frisdrank, wat lekkers en een lunch zijn inbegrepen. Indien je een voedselallergie hebt, is het verstandig om eigen eten mee te nemen. Er is slechts ruimte voor een beperkt aantal deelnemers want we werken uitsluitend in kleine groepen om iedereen echt de aandacht te kunnen geven die hij/zij nodig heeft. Iedereen moet naar huis gaan met het gevoel dat hij/zij thuis verder kan hiermee. Dus: vol is vol.

AANMELDEN

3 daags Verdiepings Bootcamp, Thema Balans bij paard en ruiter

Dit bootcamp is een vervolg op het basisweekend met hetzelfde thema. We gaan dieper in op de stof uit het eerste weekend, met opnieuw theorie, longewerk en rijles.

Maar we gaan ook kijken naar de mentale kant van het trainen, hoe zit dat bij jou als ruiter/trainer? Welke energie stromen zijn er tussen jou en je paard? Kunnen we bij elkaar die energiestromen zien? Waar zit jij je jezelf of je paard in de weg? Wat heb je nodig om jezelf/je paard niet meer in de weg te zitten? Welke vooroordelen heb jij over de training van je paard?

Met de paarden gaan we coachingsgewijs naar binnen kijken bij ons zelf. Waarom is verandering zo moeilijk? Wat heb jij ervoor nodig om echt te veranderen en je paard te gaan helpen?

Klant: Wederom een enorme eye-opener en gegarandeerd een begin van echte verandering van jezelf. De band met mijn paard is veel beter geworden, waardoor ook de training makkelijker gaat. We hebben er samen weer veel meer plezier in.

Het leren zien maar vooral het leren voelen zijn de belangrijkste zaken in de training van je paard. Ik leer jou om in jouw lijf te voelen wat je paard voelt. Zo krijg je steeds meer inzicht in wat hij je probeert te vertellen.

Vrijdag en zaterdag duren van 1000 – 1730 uur. Zondag duurt van 1000-1530 uur. Eventueel is samen eten op vrijdagavond en zaterdagavond mogelijk, dit zit niet bij de prijs inbegrepen.

Het VerdiepingsBootcamp is op 15, 16 en 17 september 2023.

Kosten: € 650,- per deelnemer. Koffie/thee/frisdrank, wat lekkers en een lunch zijn inbegrepen. Indien je een voedselallergie hebt, is het verstandig om eigen eten mee te nemen. Er is slechts ruimte voor een beperkt aantal deelnemers want we werken uitsluitend in kleine groepen om iedereen echt de aandacht te kunnen geven die hij/zij nodig heeft. Iedereen moet naar huis gaan met het gevoel dat hij/zij thuis verder kan hiermee. Dus: vol is vol.
.
AANMELDEN

Een trainingsweekend / bootcamp op je eigen locatie?
Wil je een weekend of losse trainingsdag op je eigen locatie organiseren? Bijvoorbeeld voor jezelf en een aantal stalgenoten? Dat kan ook!
Wat je nodig hebt zijn minimaal 4 deelnemers en een goede rijbak waar ook gelongeerd mag worden (dit mag ook een goede buitenbak zijn). Een aparte longeerplek is ook prima zolang het geen zware mulle longeerton is.

Voordelen van een weekend op je eigen locatie:

  • Je paard is minder gestresst omdat hij gewoon thuis is en zal dus meer leren
  • De meeste mensen hebben op eigen locatie ook minder spanning dus leren ook makkelijker
  • Je doet dit weekend met bekenden ipv onbekenden
  • Je kunt na dit weekend samen verder gaan met trainen
  • Je hebt minder kosten (paardstalling/hooi en reiskosten/trailerhuur/overnachting vallen weg)

Prijs van een dergelijke dag of weekend is afhankelijk van afstand en aantal deelnemers. Interesse? Neem dan contact met mij op, zodat we samen kunnen kijken naar mogelijkheden. Mail: info@hoeveromantico.nl of telefoon 0653130798 (ook app).