Lessen

Informatie:

Heeft u interesse in paardrijles, maar vindt u een manege te druk? Op Hoeve Romantico kunt u (prive)lessen op kleine schaal onder leiding van een ervaren instructrice op betrouwbare paarden/pony’s volgen. De lessen zijn voor jong en oud, meedoen kan vanaf 6 jaar. U leert omgaan met paarden, zadelen en rijden en uiteraard ook verzorging van de paarden. Zodra u wat meer ervaring heeft behoren ook buitenritten en andere leuke activiteiten met de paarden/pony’s tot de mogelijkheden. Interesse? U kunt mij bereiken op 0653130798 (ook via app).

Ik ben gecertificeerd Centered Riding instructrice. In mijn lessen wordt naast veel aandacht voor een goede houding en zit en het correct geven van de hulpen, ook veel aandacht besteed aan het leren voelen van het lichaamsgebruik van het paard. Onder andere de balans van het paard is daarbij heel belangrijk. Vanuit mijn ervaring met revalideren van paarden, vind ik het heel belangrijk dat ‘mijn’ lesklanten leren om hun paard op een goede en biomechanisch correcte manier te trainen. Paardrijden moet ook voor de paarden leuk en fijn zijn en mag nooit ten koste gaan van het paard. In mijn lessen leer je wat een paard kan en niet kan, waar de mogelijkheden en beperkingen van een paard liggen. Je leert zo rijden dat een paard beter wordt van jouw training, en dat is waar paardrijden om draait.

Mogelijkheden o.a.

  • Longeles (voor de echte beginners, maar ook voor hen die bv beter willen leren zitten)
  • Privéles
  • Dressuurles
  • Springles (alleen als u ook dressuurles volgt)
  • 4-tal lessen
  • Buitenlesritten (waarbij u ook echt les krijgt!)
  • Longeertraining

Elke nieuwe klant mag gebruik maken van 1 proefles van een half uur voor € 15,= Daarna gaan we over op rittenkaarten. Opgeven voor een proefles kan op 0653130798 (ook app) of via mail: hoeveromantico@gmail.com

Lessen

De lessen op Hoeve Romantico worden gegeven op basis van de Centered Riding. Deze manier van lesgeven is gericht op het leggen van een goede basis bij de ruiter: het leren rijden op zit en houding. Hierdoor leren de ruiters om samen te werken met de paarden/pony’s en is er plezier voor alle partijen. De lessen worden gegeven door een erkende instructrice.

Lesdagen Hoeve Romantico

  • Dinsdag vanaf 18.00 – 22.00
  • Donderdag vanaf 14.00 – 22.00
  • Zaterdag vanaf 10.00 – 17.00

Er zijn zowel groepslessen als privelessen, dus voor elk wat wils. Aanmelden voor lessen kan momenteel alleen nog via telefoon 0653130798 (ook app en sms) of mail (hoeveromantico@gmail.com). We zijn bezig met het opzetten van een online tool voor klanten, zodra deze online komt laten we dit weten in onze nieuwsbrief.

 

Geef een reactie