Vanaf september 2017 worden er op Hoeve Romantico trainingen gegeven in Boogschieten te Paard. Een erg leuke sport die in Nederland meer en meer beoefend wordt.

Vanaf december 2018 worden deze lessen gegeven door Siem Budding. Siem is de beste junior horseback archer ruiter van Nederland. Hij heeft ons land mogen vertegenwoordigen op het WK in juli 2018 in Hongarije en heeft al een aantal hele mooie resultaten behaald.

Regelmatig zijn er trainingsmiddagen op Hoeve Romantico. Er zijn lessen voor beginners en ook speciale groepen voor gevorderden. Kijk hier voor data.

Een trainingsmiddag ziet er als volgt uit:
Met maximaal 6 deelnemers wordt er begonnen met een training te voet van ca 45 minuten. Hierbij krijg je aanwijzingen om je schiettechniek te verbeteren. Siem beheerst meerdere schiettechnieken, en indien de meest gebruikte ‘standaard’ techniek voor jou niet werkt, dan leert Siem je een andere techniek die voor jou wel werkt.

Daarna volgt een training te paard. Er wordt per groep ongeveer 45 minuten gereden met maximaal 3 personen tegelijk, dus in 2 groepen. Zo kunnen we garanderen dat je vaak aan de beurt komt en je goed wordt begeleid. Je krijgt zowel aanwijzingen van Siem over je schiettechniek, als van Mariette over je rijtechniek. Zo train je beide onderdelen en maak je snel vorderingen.

Deze trainingen kosten € 45,= per keer. Voor de beginnende deelnemers is het mogelijk om pijlen en boog te huren, dit kost € 5,=.

Er zijn ook trainingen voor gevorderden. Van hen wordt verwacht dat ze inmiddels over eigen boog en pijlen beschikken. Siem kent vele bogen en boogmakers en kan je eventueel advies geven over welke boog voor jou geschikt is. Kosten voor de trainingen voor gevorderden zijn eveneens € 45,=.

Alleen meedoen met een voettraining kan ook, dit kost slechts € 10,=. Ook hiervoor is het mogelijk om boog en pijlen te huren, dit kost € 1,50.

Voor echte fanatiekelingen is er wekelijks een speciale trainingsmogelijkheid op Hoeve Romantico waarin wedstrijdgericht wordt getraind en ook worden er regelmatig Postal Matches georganiseerd. In de Postal Matches strijdt je tegen veel boogschutters op de hele wereld. Uitslagen worden gepubliceerd op facebook.

Meedoen aan de trainingen kan met eigen paard of met huurpaard van Hoeve Romantico. Als je je eigen paard wil meenemen met een training, maar hij is nog niet gewend aan boogschieten, meld dit dan van te voren. Dan kunnen we extra tijd inplannen om je paard in alle rust hieraan te laten wennen.

Privélessen voor 1 of 2 mensen zijn ook mogelijk, prijzen op aanvraag.

Het is ook mogelijk om aparte trainingen af te spreken voor een gesloten groep, bijvoorbeeld ten behoeve van een feest of bedrijfsuitje. Info hierover via hoeveromantico@gmail.com. Prijzen hangen af van aantal deelnemers.

Meer informatie over en aanmelden voor deze lessen en trainingen gaat via hoeveromantico@gmail.com of app 0653130798.